ΑΟΖ προεδρία ΑΟΖ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – Κοινωνία – Η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Κοινωνία – Η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Του Αλέξανδρου Κυριακόπουλου

Το βιβλίο των Σταύρου Λυγερού και Κώστα Μελά με τίτλο "Μετά τον Ερντογάν τι;" παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον κατάμεστο πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής. Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας και Εθνικής οικονομίας, Γεράσιμος Αρσένης, ο τέως Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Χρήστος Ζαχαράκις και ο στρατηγός εν αποστρατεία και τέως Υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης.

Το βιβλίο "Μετά τον Ερντογάν τι;" από τον εκδοτικό Οίκο Πατάκη κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, λίγες μόλις μέρες πριν από τις αναταραχές στο εσωτερικό της Τουρκίας. "Διαβάζοντας το" είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου "κατανοεί πολύ καλύτερα το πως λειτουργεί η εσωτερική πολιτική σκηνή στην Τουρκία, τη σύγκρουση του τελευταίου διαστήματος που την παρακολουθούμε από μακριά και δεν την έχουμε καταλάβει καλά. Δεν είναι μια σύγκρουση ανάμεσα στην Αριστερά και στη δεξιά, δεν είναι μια σύγκρουση απλώς απέναντι στους Νεοοθωμανούς του Ερντογάν και τους Κεμαλιστές, είναι μια σύγκρουση ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση".

Το βιβλίο των Σταύρου Λυγερού και Κώστα Μελά έχει γραφτεί σε τέσσερις ενότητες που αναλύουν διεξοδικά τις τέσσερις πτυχές που προσδιορίζουν τη νέα Τουρκία και τις προοπτικές της. Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο "Η ρεβάνς του πολιτικού Ισλάμ". Η δεύτερη, έχει τίτλο "ΑΟΖ, Κύπρος και διενέξεις στη Μεσόγειο", η τρίτη "Το καρκίνωμα του Κουρδικού" και η τέταρτη, "Ακτινογραφώντας την τουρκική οικονομία". Οι τρεις ομιλητές, ο καθένας από τη θέση που είχε και το ρόλο που διαδραμάτισε, παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο περιεχόμενο του βιβλίου, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ιστορία της Τουρκίας, παρακολουθηση κινητου ενδειξεις την προσωπικότητα του Τούρκου Πρωθυπουργού, το Κουρδικό ζήτημα, την επεκτατική πολιτική που είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν κατά της Ελλάδος αλλά και την κατευναστική στάση που διατηρούμε και που οφείλεται, όπως είπαν, στο φοβικό σύνδρομο όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η παρουσίαση του βιβλίου έκλεισε με τις τοποθετήσεις των δύο συγγραφέων. Ο Κώστας Μελάς αφού αναφέρθηκε στην οικονομική εικόνα της Τουρκίας είπε πως το βιβλίο προσπαθεί να δείξει τρία πράγματα."Πρώτα, να δείξει το ρόλο της προσωπικότητας του Ερντογάν που είναι πολύ σημαντική στην πολιτική σταθεροποίηση. Το δεύτερο που θέλαμε να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε είναι το εξής απλό. Ο Κεμάλ Ατατούρκ έβαλε την Τουρκία προς τη Δύση. Δηλαδή την έβγαλε από τα προβλήματα των Αράβων, ο Ερντογάν με τον Νεοοθωμανισμό του και με όποιες ηγετικές ηγεμονικές βλέψεις έχει την ξαναβάζει σε αυτό τρε Λάδικο. Σε αυτόν τον ζουρλομανδύα του Αραβικού κόσμου που δεν έχει ούτε άκρη ούτε μέση ούτε υπάρχει διέξοδος. Και το τρίτο πράγμα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που είναι ένα φόβητρο ούτε είναι μια χάρτινη τίγρη. Θέλουμε πολύ προσεκτικά να την μελετήσουμε και να δούμε τα προβλήματα της, να δούμε τις ελλείψεις της, και μόνο μέσω της μελέτης του "αντιπάλου" μπορούμε και εμείς να καταλάβουμε για να διαχειριστούμε και να χαράξουμε τις στρατηγικές μας".

Ο Σταύρος Λυγερός, παρακολουθηση κινητου iphone είπε πως "αυτό που θέλησε να δείξει το βιβλίο και που ήρθαν τα γεγονότα να το καταστήσουν πρόδηλο είναι ότι δεν υπάρχει μια Τουρκία. Υπάρχουν δύο Τουρκίες. Σήμερα στέκεται η μία απέναντι στην άλλη. Αυτή είναι μια αντίθεση που διαπέρασε, χαρακτήρισε και σηματοδότησε και καθόρισε τα γεγονότα του περασμένου Μαΐου τα οποία συνεχίζονται, όχι με την ίδια ένταση αλλά συνεχίζονται, δεν ήταν μια παρένθεση, παρακολουθηση κινητου iphone κάτι το οποίο τελείωσε. Αυτή η αντίθεση μεταξύ Ανατολής-Δύσης συνοδεύεται και από άλλες επί μέρους, αλλά όχι ασήμαντες αντιθέσεις. Είναι σαν ένας σεισμός που όταν εκδηλώνεται ενεργοποιεί και άλλα ρήγματα. Νομίζω ότι ο δρόμος του Ερντογάν για την προεδρία έχει στενέψει. Δεν έχει κλείσει. Χωρίς λύση του Κουρδικού, η Τουρκία θα συνεχίσει να αιμορραγεί. Είναι καρκινοπαθής χώρα. Προσπαθεί να το λύσει μέσω του Οτσαλάν που είναι ο αδύναμος κρίκος τους καθότι είναι φυλακισμένος. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί αυτή η πολιτική λύση. Είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη με άδηλη ακόμα κατάληξη. Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν είναι ένας απομονωμένος ηγέτης. Εάν γινόντουσαν εκλογές θα τις ξανακέρδιζε. Με μικρότερο ποσοστό. Αλλά είναι ένας ηγέτης που έχει απέναντι το 40 με 45% της Τουρκίας. Αυτό εκ των πραγμάτων συρρικνώνει τα περιθώρια ελιγμών του".

«Στόχος του Ερντογάν να εκλεγεί Πρόεδρος με υπερεξούσιες»

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, παρακολουθηση κινητου χωρις φυσικη προσβαση που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, παρακολουθηση κινητου παιδιου περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272435&catID=3

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *