ανεργία εκπαιδευτικοί Νομική ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρόκειται να λειτουργήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την τρέχουσα σχολική χρονιά, με……

Εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Θα λειτουργήσει τη φετινή σχολική χρονιά

Εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρόκειται να λειτουργήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την τρέχουσα σχολική χρονιά, με εντελώς δωρεάν συμμετοχή μαθητών και εθελοντική παρουσία εκπαιδευτικών.

Είναι η δεύτερη χρονιά υλοποίησης της συγκεκριμένης κοινωνικής δράσης, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ η οποία να σημειωθεί ότι φέτος αφορά αποκλειστικά μαθητές που φοιτούν στα λύκεια και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, και τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα απευθύνονται και στις τρεις τάξεις του λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της περυσινής σχολικής χρονιάς, στη διάρκεια της οποίας λειτούργησαν και εργαστήρια για μαθητές γυμνασίου, κοσμηματα βολος περισσότερα από εκατό παιδιά υποστηρίχθηκαν ποιοτικά και δωρεάν στο καθημερινό μαθησιακό τους πρόγραμμα.

Σκοπός είναι να υποστηριχθούν τα παιδιά στη μαθησιακή διαδικασία και οι οικογένειές τους που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σε έξοδα διδάκτρων ιδιωτικών φροντιστηρίων, καθώς και να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενος κοινωνικός αποκλεισμός.

«Θέλουμε, και προσπαθούμε, να αποτελούμε στο μέτρο του δυνατού στήριγμα σε κάθε οικογένεια που ταλαιπωρείται από τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αγωνιά για να εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή καθημερινότητα, να εξασφαλίζει όλα όσα χρειάζονται και αξίζουν τα παιδιά μας», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντι δήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά.

Κριτήρια-αιτήσεις για μαθητές

Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών βασίζονται σε κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά φυσικά και φέτος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις. Αναλυτικά τα κριτήρια επιλογής είναι:

1. Βεβαίωση φοίτησης α ΑστυνομικήΑστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του κηδεμόνα.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2013.

5. Θεωρημένο αντίγραφο κάρτας ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας.

6. Αντίγραφο βεβαίωσης της επιτ ροπής αναπηρίας.

7. Αντίγραφο τελευταίου απο κόμματος επιδόματος πρόνοιας.

(*)

(*): εάν ανήκει σε αυτή την ομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 3 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Παιδείας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι αιτήσεις για την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Πέρυσι 25 εκπαιδευτικοί μετείχαν εθελοντικά, αποδεικνύοντας στην πράξη το ουσιώδες νόημα του παιδαγωγικού λειτουργήματος.

Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί και φέτος το σύνολο των ενδιαφερόμενων μαθητών, με δεδομένες και τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για ακόμη μια δύσκολη χρονιά, η δημοτική Αρχή απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση που τους στάλθηκε από το Γραφείο Παιδείας.

Πηγή: seleo.gr

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, κοσμηματα βολος οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, χειροποιητα κοσμηματα με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/583287/ergastiria-enishutikis-didaskalias-sto-dimo-neapolis-sukeon/
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *