ανάπτυξη τρόικα ανάπτυξη κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites – Οικονομία – Ανοιχτό το θέμα με τους πλειστηριασμούς

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Οικονομία – Ανοιχτό το θέμα με τους πλειστηριασμούς κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Προθεσμία έως το τέλος του έτους έχουν υπουργείο Ανάπτυξης και τρόικα προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία και να συντάξουν νέα ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, καθώς εκπνέει η ισχύς του νόμου Κάτσελη.

Η τρόικα εμφανίζεται να μην κάνει πίσω από την απαίτηση της να αρθεί πλήρως η προστασία των κατοικιών και να προχωρήσει η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Αντίθετα το υπουργείο Ανάπτυξης προκρίνει τη λύση της μερικής απελευθέρωσης με στόχο να προστατευθεί η πρώτη κατοικία, όπως έχει υποσχεθεί και ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι πλειστηριασμοί ήταν και το βασικό θέμα στο τραπέζι της χθεσινής συνάντησης της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες. Τελικά το «μπαλάκι» δόθηκε στα τεχνικά κλιμάκια, καθώς αποφασίστηκε να αναλάβουν να μελετήσουν το θέμα και να επιστρέψουν με πρόταση για μία νέα ρύθμιση.

Ωστόσο το υπουργείο Ανάπτυξης εμφανίζεται καθησυχαστικό για την πρώτη κατοικία. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης έλεγε χθες μετά τη συνάντηση με την τρόικα ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη. «Τα με γάλα ψάρια και τα με γάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία, θα αποκαλυφθούν» είπε το ίδιο στέλεχος.

Το βασικό ερώτημα είναι σε ποια κριτήρια θα καταλήξουν η ελληνική πλευρά και η τρόικα για την υπαγωγή κάποιου δανειολήπτη στη ρύθμιση. Δεν αποκλείεται, μεταξύ άλλων, να χαμηλώσει το όριο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου που προστατεύεται από την νομοθεσία.

Στο μεταξύ, από τα τέλη Σεπ Τεμβρίου έχει λάβει η τρόικα και το σχέδιο του υπουργείου για τους δανειολήπτες, μέσω του οποίου επιδιώκεται να μην υπάρξει ένα νέο κύμα «κόκκινων» δανείων. Επιπλέον αναμένεται και η απάντηση της τρόικας για το «ιρλανδικό μοντέλο, δηλαδή ποιος θα είναι ο ορισμός του «συνεργάσιμου δανειολήπτη και τα «όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης», που θα κρίνουν και το ποιοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση της νέας ρύθμισης. 

«Αγκάθι» οι εμπορικές μισθώσεις

Για τις εμπορικές μισθώσεις αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα συνεδρίαση των κυβερνητικών εταίρων, καθώς η τρόικα δεν δέχεται κάτι λιγότερο από την πλήρη απελευθέρωση. Αντίθετα η ελληνική πλευρά επιμένει ότι οι νέες ρυθμίσεις θα πρέπει να ισχύσουν για τις νέες μισθώσεις και θα πρέπει να διατηρηθεί ο χρόνος μίσθωσης για τις παλιές συμβάσεις μέχρι την λήξη τους. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να κλείσει το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ήδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κάλεσε την κυβέρνηση να μην δεχτεί την θέση της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων. «Το υπουργείο οφείλει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, να αρνηθεί την καταστροφική επιλογή της πλήρους απελευθέρωσης και της κατάργησης και να υπερασπισθεί με σθένος τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για τις επαγγελματικές μισθώσεις σύμφωνα με τις προτάσεις μας» ανέφερε μεταξύ άλλων, κατασκευη eshop ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Στο τραπέζι οι πλειστηριασμοί

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, κατασκευη eshop Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, κατασκευη eshop είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, κατασκευη eshop του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κατασκευη eshop κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, κατασκευη eshop η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274504&catID=2
κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *