ανάπτυξη Κρίση παιδιά ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η κρίση «σπρώχνει» τους Βρετανούς στο junk food…

ΓΡΑΦΕΙΑ γραφεια ντετεκτιβ κρητη ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ντετεκτιβ ροδου γραφεια ντετεκτιβ πατρα ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αγοράζουν λιγότερα ντετεκτιβ βολοσ τιμεσ γραφεια ιδιωτικων ερευνων ηρακλειο τρόφιμα, ντεντεκτιβ χρεωση χειρότερης ποιότητας και δαπανούν 8,5% λιγότερα ντετεκτιβ κυπροσ χρήματα σε test dna τρόφιμα που αγοράζουν για το σπίτι…”

Η κρίση «σπρώχνει» τους Βρετανούς στο junk food… ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Αγοράζουν λιγότερα τρόφιμα, χειρότερης ποιότητας και δαπανούν 8,5% λιγότερα χρήματα σε τρόφιμα που αγοράζουν για το σπίτι

Οι Βρετανοί εκείνοι που έχουν πληγεί από τις μειώσεις των μισθών και τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων μετά την χρηματοπιστωτική κρίση έχουν περιορίσει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κι έχουν στραφεί προς τα παχυντικά, επεξεργασμένα τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης, όπως αποκαλύπ ΤΕΙ σήμερα μελέτη του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Σπουδών, ενός ιδρύματος οικονομικών ερευνών.

Στη Βρετανία, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο σε σχέση με τις περισσότερες άλλες αναπτυγμένες οικονομίες κατά το διάστημα 2005-2012, ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν περιορισμένες και το ποσοστό της ανεργίας αυξημένο.

Το αποτέλεσμα είναι οι Βρετανοί να δαπανούν 8,5% λιγότερα χρήματα σε τρόφιμα που αγοράζουν για το σπίτι, σε σύγκριση με την προ ύφεσης εποχή, με την τάση αυτή να εμφανίζεται πιο έντονα σε συνταξιούχους και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Τα συμπεράσματα της έρευνας συνιστούν ευαίσθητο θέμα αυτή την εποχή δεδομένου ότι η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας δέχεται πιέσεις από τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και την αυξανόμενη ζήτηση σε τράπεζες τροφίμων που διανέμουν τρόφιμα στους φτωχότερους Βρετανούς.

Οι πολίτες κάνουν οικονομία αγοράζοντας λιγότερα τρόφιμα, αλλά και χειρότερης ποιότητας επιλέγοντας λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κορεσμένα λίπη.

Ενώ η οικονομία έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάπτυξης ύστερα από το μεγαλύτερο πλήγμα που υπέστη η οικονομική ανάπτυξη (κατά την ύφεση του 2008-2009) από τότε που ξεκίνησαν να φυλάσσονται αρχεία, το εισόδημα των νοικοκυριών δεν είναι υψηλότερο σε σχέση με μία δεκαετία πριν.

Ωστόσο, το Ινστιτούτο αναφέρει ότι η διατροφή χειρότερης ποιότητας δεν είναι αναπόφευκτη συνέπεια του μειωμένου εισοδήματος και ότι ορισμένες οικογένειες έχουν κατορθώσει να διατρέφονται εξίσου υγιεινά με πριν από την κρίση ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα, πρόσθεσαν οι ερευνητές.

Η μελέτη εξέτασε δεδομένα που αφορούν τις αγοραστικές συνήθειες περισσότερων από 15.000 νοικοκυριών–στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία έρευνας αγοράς Kantar Worldpanel στο διάστημα 2005-2012.

Τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν τα γεύματα που καταναλώθηκαν εκτός σπιτιού–για παράδειγμα σε εστιατόρια ή σε σχολεία, τα οποία στη Βρετανία παρέχονται δωρεάν στους φτωχότερους μαθητές.

Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με μία άλλη που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και έδειξε ότι οι Βρετανοί καταναλώνουν κατά 15% με 30% λιγότερες θερμίδες σε σχέση με το 1980 παρά τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας προφανώς εξαιτίας της λιγότερης σωματικής δραστηριότητας.

Το στοιχείο αυτό έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση που παρατηρείται στις ΗΠΑ, όπου η κατανάλωση θερμίδων έχει αυξηθεί ταυτόχρονα με την παχυσαρκία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/ugeia/article/325315/i-krisi-sprohnei-tous-vretanous-se-anthugieina-pahudika-trofima/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *