Select Page

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Η Γερμανία επεξεργάζεται ένα σχέδιο το οποίο θα επιτρέψει τη συμπλήρωση μιας τραπεζικής ένωσης της ευρωζώνης χωρίς να αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία της ΕΕ……

Σχέδιο για την τραπεζική ένωση επεξεργάζεται η Γερμανία ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Χωρίς να αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία της Ε.Ε.

Η Γερμανία επεξεργάζεται ένα σχέδιο το οποίο θα επιτρέψει τη συμπλήρωση μιας τραπεζικής ένωσης της ευρωζώνης χωρίς να αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία της ΕΕ, απομακρύνοντας ένα μεγάλο εμπόδιο για την ολοκλήρωση του πιο φιλόδοξου σχεδίου της ΕΕ από την έναρξη του ευρώ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μέχρι τώρα, το Βερολίνο επέμενε ότι η 28μελής Ένωση θα πρέπει να τροποποιήσει τη Συνθήκη της προκειμένου να μεταφέρει την εξουσία για τη διάλυση ή τη «διόρθωση» των τραπεζών από το εθνικό στο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συμβιβαστική λύση τ ΒερολίνοΒερολίνου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ και συζητούν με τους εταίρους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συνιστούσε μια τεράστια πρόοδο, επειδή η επιμονή που δείχνει μέχρι τώρα η Γερμανία θα προκαλούσε μια μακρά και πολιτικά ριψοκίνδυνη διαδικασία.

Η ευρωζώνη χρειάζεται οπωσδήποτε μια τραπεζική ένωση προκειμένου να αποκαταστήσει τη δανειοδότηση της οικονομίας, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη και να ενισχύσει την ανάπτυξη έτσι ώστε οι χειμαζόμενες οικονομίες του νότου να μπορέσουν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Θα βοηθούσε επίσης να αποτραπεί άλλη μια κρίση χρέους.

«Η Καγκελαρία ετοιμάζει μια λύση για μετά τις γερμανικές εκλογές. Εργάζονται μαζί με αξιωματούχους της ευρωζώνης σε αυτό», δήλωσε μια πηγή της ευρωζώνης που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.

Στο Βερολίνο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε πως η κυβέρνηση μελετά πολλά σενάρια, όχι μόνο ένα. Σοβαρές διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν μόνο τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο και επαφίενται στην κυβέρνηση που θα αναδείξουν οι εκλογές της 22ας Σεπ Τεμβρίου, δήλωσε η πηγή. Η επιλογή σχεδίου θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των συνομιλιών του συνασπισμού.

Αξιωματούχοι της ΕΕ ενθαρρύνθηκαν που η Γερμανία εμπλέκεται τώρα στις διαπραγματεύσεις, αφού επέμεινε για τόσο πολύ στα νομικά εμπόδια. Αξιωματούχος των Βρυξελλών δήλωσε πως η πρόταση δημιουργεί ελπίδες για μια λύση μέχρι το τέλος του χρόνου, αν και ακόμα υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε σήμερα πως μετά της γερμανικές εκλογές θα εντατικοποιηθεί η εργασία για τη δημιουργία της υπηρεσίας η οποία θα μπορεί να διατάζει την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο μιας τράπεζας της ευρωζώνης.

Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters πως, σύμφωνα με τη συμβιβαστική πρόταση που συζητείται στην καγκελαρία, το Βερολίνο θα μπορούσε να συμφωνήσει για τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής υπηρεσίας εκκαθάρισης στη βάση του Άρθρου 114 της Συνθήκης της ΕΕ.

Αυτή η νομική βάση είχε χαρακτηριστεί ως επαρκής από τις νομικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας και του Συμβουλίου της ΕΕ, αλλά δεν είχε εγκριθεί μέχρι τώρα από τη Γερμανία.

Ωστόσο, σε αντάλλαγμα η υπηρεσία θα μπορεί να αποφασίσει για τη μοίρα μόνο των 130 τραπεζικών ομίλων της ευρωζώνης οι οποίοι θα εποπτεύονται απευθείας από την ΕΚΤ από το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι μικρότερες γερμανικές αποταμιευτικές τράπεζες, Sparkassen, που συχνά έχουν στενές διασυνδέσεις με γερμανούς πολιτικούς, να εξαιρεθούν από μια ευρωπαϊκή εποπτεία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Αν και κανένας γερμανός πολιτικός δεν θεωρείται πιθανό να μιλήσει ανοικτά για την ιδέα αυτή πριν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όταν ρωτήθηκε αν θα απέκλειε μια συμβιβαστική λύση στη βάση του Άρθρου 114 της Συνθήκης, είπε:

«Το Άρθρο 114 δίνει μόνο μια περιορισμένη βλέψη και ασφαλώς μπορείτε να βρείτε μια λύση που να βασίζεται στο Άρθρο 114, όμως δεν θα είναι αυτό που πρό ΤΕΙνε η Επιτ ροπή».

Προκειμένου να αποφύγει μια αλλαγή της Συνθήκης, η Επιτ ροπή πρό ΤΕΙνε νωρίτερα φέτος να έχει η ίδια τον τελευταίο λόγο για την εκκαθάριση των τραπεζών, ακόμη και στην περίπτωση που θα δρούσε με τη σύσταση ενός συμβουλίου το οποίο θα περιελάμβανε τις εθνικές αρχές και την ΕΚΤ.

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/582385/shedio-gia-tin-trapeziki-enosi-epexergazetai-i-germania/
ΑΘΗΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ…