ανάπτυξη εκπαιδευτικοί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Προ των πυλών η αξιολόγηση δασκάλων-καθηγητών

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΙΝΗΤΟΥ Προ των ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πυλών ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αξιολόγηση δασκάλων-καθηγητών”

Προ των πυλών η αξιολόγηση δασκάλων-καθηγητών ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

Η εκπαιδευτική αξιολόγηση διενεργείται με ή χωρίς αίτηση του εκπαιδευτικού μια φορά ανά τριετία, ενώ ο αξιολογούμενος έχει το δικαίωμα ένστασης εντός πέντε ημερών.

Η πρώτη αξιολόγηση θα αφορά όσους συμπληρώνουν κατά την 31 Μαΐου 2014 τον ελάχιστο χρόνο για την προαγωγή από τον βαθμό που κατέχουν στον επόμενο.

Οι αξιολογητές θα ενημερώνουν τους εκπαιδευτικούς αρχικά για την διαδικασία αξιολόγησης και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στο σχολείο και θα παρακολουθούν τουλάχιστον 2 ώρες διδασκαλίας σε όποιο μάθημα ή τάξη επιλέξουν από κοινού με τον δάσκαλο η καθηγητή.

Η αξιολόγηη  θα αφορά για τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους μαθητές τους και κυρίως για το παιδαγωγικό κλίμα που θα δημιουργούν μέσα στις σχολικές τάξεις αλλά και για τη συνολική οργάνωση της τάξης.

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες αξιολογούνται με τα ακόλουθα κριτήρια:

Εκπαιδευτικο περιβάλλον

Σχεδιασμός, προγραμματισμός και προετοιμασία της διδασκαλίας

Διεξαγωγη της διδασκαλίας των μαθητών

Υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια

Επιστημονική και επαΣυγκέντρωση διαμαρ τυρίτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Αρχίζει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας στο Υπουργείο Παιδείας

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε με γάλα σχολικά συγκροτήματα  

Σειρά μέτρων για την προστασία των μαθητών και την ασφαλή μετακίνησή τους, ανακοίνωσε η Tροχαία.

ΑστυνομίαΑστυνομίας τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

– Τη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε με γάλα σχολικά συγκροτήματα.

– Την εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

– Την πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία. – Την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κλπ), για την αποκατάστασή τους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ο ρόλος των γονέων και των δασκάλων στην κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την οδική Ασφάλεια των μαθητών, αύριο, θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλ Λάδια με συμβουλές οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές και γονείς από αστυνομικούς της Τροχαίας σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής Ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

δήμαρχος Τήλου: Καταγγέλλει «πόλεμο» από επιχειρηματικά συμφέροντα να αποσυρθεί το «Sea Star»

Παρά τις πιέσεις, τα δρομολόγια του ταχύπλοου θα συνεχιστούν κανονικά, λέει η Μαρία Καμμά

«Πόλεμο» από επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να αποσυρθεί το ταχύπλοο «Sea Star», που ανήκει στο δήμο Τήλου και πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς τη Ρόδο, καταγγέλλει πως δέχεται το τελευταίο διάστημα η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Καμμά επισημαίνει πάντως πως παρά τις πιέσεις, το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του, ενώ σημειώνει ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση.

Επίσης, θα επιχειρήσει να διεκδικήσει εκ μέρους του δήμου την είσπραξη του 50% των εισιτηρίων από τον χειμώνα, που το πλοίο επιδοτείται με τρία δρομολόγια την εβδομάδα.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για πλειστηριασμό του Sea Star μετά από προσφυγή τεχνικής εταιρείας για οφειλόμενα ποσά, αναβλήθηκε για το 2016, καθώς ο δήμος έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας για πλημμελή επισκευή, η οποία – όπως τόνισε – ακινητοποίησε το πλοίο, πέρυσι το καλοκαίρι, για ενάμιση μήνα, μέσα στην υψηλή περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου.

Η δήμαρχος Τήλου ζητά ισονομία και ισο Πολιτεία και καταγγέλλει πως «υπάρχουν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και πολιτικοί που δεν στηρίζουν ένα πλοίο το οποίο αποδεδειγμένα έδωσε φτερά ανάπτυξης στο νησί».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/379188/pro-ton-pylon-i-axiologisi-daskalon-kathigiton
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…