ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Υγεία – Το καρότο «γεννά» υγιή σπερματοζωάρια ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα καρότα κάνουν καλό στην όραση. Σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ όμως, το πορτοκαλί και πλούσιο σε ίνες λαχανικό φαίνεται ότι κάνει καλό και στην ανδρική γονιμότητα καθώς ενισχύει την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Μελετώντας την επίδραση δια φόρων φρούτων και λαχανικών στην υγεία των σπερματοζωαρίων, οι αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ταπεινό καρότο συνοδευόταν από τα περισσότερα οφέλη, παρακολουθηση μηνυματων κινητου ενώ μετέτρεπε τα σπερματοζωάρια σε… δεινούς κολυμβητές με στόχο το ωάριο.

Το καρότο και το (δυνατό) μαστίγιο

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες ζήτησαν από 200 νεαρούς άνδρες να ακολουθήσουν διατροφικά μοντέλα που περιελάμβαναν συγκεκριμένες ομάδες φρούτων και λαχανικών, παρακολουθηση κινητου δωρεαν ώστε να εξετάσουν την επίδραση που αυτά είχαν στο σπέρμα τους.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι η κατανάλωση κίτρινων και τα πορτοκαλί φρούτων και λαχανικών οδηγούσε στην ενίσχυση των σπερματοζωαρίων τους. Την ενισχυτική αυτή δράση, οι ειδικοί την αποδίδουν στις χρωστικές ουσίες που ευθύνονται για το χρώμα των εν λόγω φρούτων και λαχανικών, γνωστές και ως καροτενοειδή, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση τις οποίες ο οργανισμός μετατρέπει σε ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες – όπως π.χ. η βήτα-καροτίνη, παρακολουθηση κινητου iphone την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που αποτελούν υποπροϊόντα του μεταβολισμού και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στις κυτταρικές μεμβράνες και στο γενετικό υλικό.

Η γονιμότητα… «τρώγεται»

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Fertility and Sterility», η γλυκοπατάτα και το πεπόνι φάνηκε να ενισχύουν την ποσότητα και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων και το καρότο να βελτιώνει τις επιδόσεις τους κατά 6,5%-8%.

Ακόμα, παρακολουθηση μηνυματων κινητου βάσει των ευρημάτων, τα κοκκινωπά φρούτα και λαχανικά – με τις τομάτες στην κορυφή της κατάταξης χάρη στο ωφέλιμο για τον οργανισμό λυκοπένιο – συνδέονταν με χαμηλότερα ποσοστά σπερματοζωαρίων με ανωμαλίες στη μορφολογία τους.

«Τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μελέτη μας, υποδεικνύουν ότι τα καροτενοειδή που προέρχονται από τη διατροφή θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υγεία και την ποιότητα των σπερματοζωάριων» αναφέρουν οι επιστήμονες.

Πρόσφατες μελέτες υπογραμμίζουν ότι η διατροφή – και ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο – σχετίζεται άμεσα με το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό των προβλημάτων ανδρικής γονιμότητας. Προηγούμενη μελέτη του Χάρβαρντ μάλιστα, είχε δείξει ότι οι άνδρες που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λίπη εμφάνιζαν χαμηλότερες συγκεντρώσεις σπερματοζωαρίων καθώς και σπερματοζωάρια φτωχότερης ποιότητας, συγκριτικά με άλλους που τρέφονταν υγιεινά.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, παρακολουθηση κινητου ενδειξεις εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Τα Βέλγικα» σε Σάμο, Πάτμο και Αθήνα

«Τα

Βέλγικα»,

το μακροπρόθεσμο πολιτιστικό

πρόγραμμα που διοργανώνεται από την

Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα τα

τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ταξιδεύουν

με την πανσέληνο σε όλη την Ελλάδα, κι

επιστρέφουν από 17 έως 20 Σεπ Τεμβρίου, με

τρεις συναυλίες στην Αττική και το

Ανατολικό Αιγαίο.

Αυτή

τη φορά, στο πλαίσιο του προγράμματος,

ένας διεθνούς φήμης Βέλγος κλαρινετίστας,

ο πολυβραβευμένος και ιδρυτής του

σχήματος Brussels Clarinet Choir,  Hedwig

Swimberghe, θα συνοδεύεται από το Athens

Artis Quartet, που αποτελείται από κορυφαία

μέλη Ελληνικών Ορχηστρών. Οι μουσικοί

μας από την Ελλάδα και το Βέλγιο, θα

ερμηνεύσουν έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Boudewijn

Buckinx, Ludwig Spohr και Νίκου Σκαλκώτα, σε τρεις

συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αθηνών (Τρίτη 17 Σεπ Τεμβρίου), στον

υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου

της Αποκάλυψης στην Πάτμο (Πέμπτη

19 Σεπ Τεμβρίου) και στο θέατρο του

Αϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ Σάμου

(Παρασκευή 20 Σεπ Τεμβρίου).  

Ο κλαρινετίστας Hedwig

Swimberghe ξεκίνησε τις μουσικές του

σπουδές στην Μπριζ, από όπου κατάγεται.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο

της Γάνδης με τον Jean Tastenoe και αργότερα

στο Βερολίνο με τον Karl Leister. Έχει διακριθεί

σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και

του έχουν απονεμηθεί σημαντικά τιμητικά

βραβεία (Maurice Van Guchte Price, Benelux Prize,

International Eindhoven Tromp Competition, Concours International du

Festival de Musique de Toulon). Έχει διατελέσει

κορυφαίος κλαρινετίστας με την Ορχήστρα

της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας και καθηγητής

στο Πανεπιστήμιο Erasmus στις Βρυξέλλες.

Είναι επίτιμος καλεσμένος του διεθνούς

σεμιναρίου και φεστιβάλ “Julian Menendez”

της Ουγγαρίας, και μέλος κριτικών

επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το

1997, ο Hedwig Swimberghe ίδρυσε το σχήμα Brussels

Clarinet Choir, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει

τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα έργα.

Το

Athens Artis Quartet αποτελούν οι:

Βασίλης

Παπάς, παρακολουθηση κινητου δωρεαν βιολί (μέλος της Καμεράτα –

Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Γιάννος

Μαργαζιώτης, βιολί (1ος κορυφαίος στην

Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

Larisa

Vylegzhanina, βιόλα (μέλος της Καμεράτα –

Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Renato

Ripo, τσέλο (μέλος της Καμεράτα – Ορχήστρας

των Φίλων της Μουσικής)

Η

είσοδος είναι ελεύθερη για το

κοινό

Διοργάνωση: Πρεσβεία

του Βελγίου στην Ελλάδα

Σε

συνδιοργάνωση με το Βυζαντινό και

Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας, τους Δήμους

Πάτμου και Σάμου

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272768&catID=19
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…