Αιγαίο πληροφορίες Αθήνα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ – Κοινωνία – Η απεργία έγινε… κατάληψη

skroutz ηλιακοί, http://kapouranis.eu/index.asp?Keyword=0000000296.skroutz%20%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF.html; ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Κοινωνία – Η απεργία έγινε… κατάληψη ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ρεπορτάζ: Λαμπρινή Παπαδοπούλου

Στον απόηχο του άδοξου τέλους των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών, γιγαντώνεται μέρα με την μέρα το νέο μέτωπο των μαθητικών καταλήψεων στα σχολεία της χώρας. Η απεργιακή «σκυτάλη» εκτιμάται πως έχει περάσει στους μαθητές περίπου 150 σχολείων σε αρκετά εκ των οποίων δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία ώρα μαθήματος από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αιχμή για τους μαθητές αποτελούν οι αλλαγές που επιφέρει –ειδικά στον τρόπο εισ αγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ– ο νόμος για το νέο Λύκειο, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία από τα κενά των καθηγητών, τα κτιριακά ζητήματα, ηλιακοι θερμοσιφωνες τιμοκαταλογος κ.ά. Ταυτόχρονα, μέσω της συνέχισης των κινητοποιήσεων, εκφράζουν και τη στήριξή τους στα αιτήματα των καθηγητών τους για αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

«Ορισμένοι κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς για υποκίνηση των μαθητικών καταλήψεων αλλά είναι ξεκάθαρο πως δεν βρισκόμαστε πίσω από αυτές. Όταν γίνει πλήρως αντιληπτό τί σημαίνει το νέο Λύκειο για τους μαθητές και πως θα χρειαστεί να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, τότε πιστεύω, ότι θα πυροδοτηθούν νέες κινητοποιήσεις και θα δούμε ακόμη εντονότερες αντιδράσεις από την πλευρά των μαθητών και των γονέων», εκτιμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ηλιακοι θερμοσιφωνες gauzer Θέμης Κοτσιφάκης.

Ο «χάρτης» των καταλήψεων

Αν και το υπουργείο Παιδείας εκτιμά πως τα υπό κατάληψη σχολεία είναι λιγότερα από 100 πανελλαδικά, τα στοιχεία από τους κατά τόπους συλλόγους γονέων και καθηγητών κάνουν λόγο ακόμη και για διπλάσιο νούμερο καθώς μόνο στην Αττική εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότερα από 70 κα ΤΕΙλημμένα σχολεία. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό κατάληψη τελούν όλα τα Λύκεια στην δυτική Αθήνα (Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω κτλ) ενώ περίπου 32 σχολεία σε Φάληρο, Γλυφάδα και Μοσχάτο έχουν μπει επίσης στο «χορό» των κινητοποιήσεων. Στη Θεσσαλονίκη υπό κατάληψη εκτιμάται ότι τελούν περίπου 40 σχολεία ενώ αγωνιστικό είναι το κλίμα και σε Κρήτη, Λάρισα, Πάτρα κ.α.

ΑΕΙ: «Στον αέρα» εγγραφές, εξεταστική και εξάμηνο

Την ίδια ώρα, καλαθι πελλετ «στο κόκκινο» είναι το απεργιακό θερμόμετρο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς οι απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων και οι αποφάσεις των Συγκλήτων μεγάλων ιδρυμάτων για λουκέτο απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τον προγραμματισμό δεκάδων χιλιάδων φοιτητών. Ήδη λόγω των κινητοποιήσεων δεν λειτουργούν, τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Ιωαννίνων, Πατρών, Κρήτης και Αιγαίου, καθώς και το ΕΜΠ, το ΑΠΘ και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρότατα προβλήματα στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και την εξεταστική ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και στην έναρξη του νέου ακαδημαϊκού εξαμήνου το οποίο τυπικά ξεκινά τη 1η Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, οι κινητοποιήσεις έχουν ήδη «μπλοκάρει» τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, οι οποίες έπρεπε να γίνουν έως την Παρασκευή, αλλά και όσων φοιτητών έχουν πάρει το «πράσινο φως» για την μετεγγραφή τους και χρειάζεται να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες στις γραμματείες των σχολών τους. Ταυτόχρονα σε ορισμένα ιδρύματα έχουν ήδη δημιουργηθεί αρρυθμίες και στην ολοκλήρωση της εξεταστικής με αποτέλεσμα φοιτητές που βρίσκονται λίγο πριν το πτυχίο ή φοιτητές που ετοιμάζονταν για μεταπτυχιακό σε κάποια άλλη χώρα και υπολόγιζαν να δώσουν τα μαθήματα που χρωστούν σε αυτή την εξεταστική να βλέπουν τώρα τα σχέδιά τους να ανατρέπονται. Ακόμη, διαδικασίες όπως η έκδοση πτυχίων και πιστοποιητικών έχουν «παγώσει» σε κεντρικά Ιδρύματα της χώρας.

Τέλος, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο αναστάτωσης ακόμη και του νέου ακαδημαϊκού εξαμήνου καθώς τα πανεπιστήμια Πάτρας και Κρήτης ήδη ανέβαλαν την έναρξή του ενώ αμφιβολίες για την έναρξη του νέου εξαμήνου εξέφρασε και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, ηλιακός θερμοσίφωνας skroutz Θεοδόσης Πελεγρίνης εκφράζοντας την αγωνία του πρωτίστως για τη διάσωση του ίδιου του ιδρύματος και στη συνέχεια του εξαμήνου.

ΥΠΕΠΘ: «Πάνω απ΄ όλα οι φοιτητές»

Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Παιδείας αν και τηρεί στάση αναμονής απέναντι στις κινητοποιήσεις, μαλτεζοσ ηλιακα προσανατολίζεται στην κατεύθυνση της λήψης κάθε αναγκαίας πρωτοβουλίας για τη διασφάλιση των φοιτητών. «Τα Πανεπιστήμια δεν είναι μόνο οι καθηγητές και οι υπάλληλοι, αλλά και οι φοιτητές οι οποίοι αυτή τη στιγμή βλάπτονται και οικονομικά και ακαδημαϊκά. Η σιωπηλή μάζα των φοιτητών τάσσεται κατά της απεργίας και ζητά ανοικτές σχολές», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Real.gr πηγή του υπουργείου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ηλιακα κενου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», ξυλόσομπες λέβητας προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, ξυλοσομπεσ λεβητασ πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, τιμές ηλιακών θερμοσίφωνων αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=264572&catID=3
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *