Αθήνα διατροφή Ρόδο ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα από το Μουσείο της Ακρόπολης

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://spyro.com.gr/. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Δώρα όπως αυτά που χάριζαν οι αρχαίοι στους θεούς, αλλά και γλυκίσματα από υλικά που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν……

Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα από το Μουσείο της Ακρόπολης ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Τυχεροί οι μικροί φίλοι που θα επισκεφτούν τις γιορτές το μουσείο

Δώρα όπως αυτά που χάριζαν οι αρχαίοι στους θεούς, αλλά και γλυκίσματα από υλικά που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν οι μικροί φίλοι του Μουσείου Ακρόπολης, που θα το επισκεφτούν τη φετινή εορταστική περίοδο.

Γνωρίζοντας έθιμα, όπως αυτό της Ειρεσιώνης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ του κλαδιού ελιάς που στόλιζαν στην αρχαία Αθήνα, θα έχουν συγχρόνως μια μοναδική δυνατότητα: Να φτιάξουν τα δικά τους στολίδια εμπνευσμένα από τα αντικείμενα του Μουσείου. Εκπλήξεις όμως επιφυλάσσονται και στους ενήλικες, όπως οι θεματικές παρουσιάσεις για τις «Γιορτές της αρχαίας Αττικής» ή οι χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες μουσικές μελωδίες που θα ακουστούν στο ισόγειο. Συγκεκριμένα, το εορταστικό πρόγραμμα του Μουσείου Ακρόπολης διαμορφώνεται ως εξής:

Παιδικό εργαστήριο «Δώρα για θεούς και ανθρώπους»

Μαζί με Αρχαιολόγους-Φροντιστές, τα παιδιά θα ανακαλύψουν την έννοια του δώρου στην αρχαιότητα και σήμερα. Παράλληλα, θα περιηγηθούν στις αίθουσες του Μουσείου και μέσα από την παρατήρηση των ποικίλων και όμορφων αρχαίων δώρων προς τους θεούς, που κατασκευάστηκαν από υλικά που μένουν στο χρόνο, θα κατασκευάσουν σε κινητό εργαστήρι σύγχρονα δώρα, που θα χαρίσουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα στο πνεύμα της γιορτής των Χριστουγέννων. Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου & Σάββατο 28 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. & 5 μ.μ. Κυριακή 22 Δεκεμβρίου & Κυριακή 29 Δεκεμβρίου: 5 μ.μ. & 6 μ.μ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών, ενώ για τη συμμετοχή απαιτείται η προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά). Διάρκεια εργαστηρίου: 50 λεπτά.

Παιδικό εργαστήριο «Η Ειρεσιώνη»

Το έθιμο της Ειρεσιώνης θα γνωρίσουν οι μικροί επισκέπτες, που θα στολίσουν ένα κλαδί ελιάς, όπως γινόταν στην αρχαία Αθήνα. Επίσης, θα φτιάξουν τα δικά τους στολίδια εμπνευσμένα από αντικείμενα του Μουσείου. Ημέρες προγράμματος: Κυριακή 22 Δεκεμβρίου & Κυριακή 29 Δεκεμβρίου. Ώρες προγράμματος: 11 π.μ., 12 μ.μ., 1:30 μ.μ., 2:30 μ.μ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών. Για την συμμετοχή απαιτείται η προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά). Διάρκεια εργαστηρίου: 45 λεπτά. Το εργαστήρι πραγματοποιείται από τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ.

Παιδικό εργαστήριο «Φτιάχνουμε αρχαία γλυκίσματα στο Μουσείο»

Την έννοια της προσφοράς εδεσμάτων στην αρχαιότητα, αλλά και τη σχέση της διατροφής με τη γιορτή και την καθημερινότητα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ θα ανακαλύψουν τα παιδιά με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου. Μαζί τους θα συζητήσουν, μέσα στις αίθουσες του Μουσείου, μπροστά από όμορφα εκθέματα, για δώρα από υλικά που συνήθως δεν μένουν στο χρόνο. Μέσα στο φω ΤΕΙνό χώρο του εστιατορίου θα κατασκευάσουν με υλικά της αρχαιότητας το δικό τους γλύκισμα, ενώ θα γευθούν σύγχρονα εδέσματα με αρχαία υλικά. Ημέρες προγράμματος: Κυριακή 22 Δεκεμβρίου & Κυριακή 29 Δεκεμβρίου. Ώρες προγράμματος: 11 π.μ. & 1 μ.μ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών. Για την συμμετοχή απαιτείται η προμήθεια ειδικού εισιτηρίου (συμβολικό αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε παιδί). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήρι: 15 παιδιά). Διάρκεια εργαστηρίου: 1 ώρα και 30 λεπτά.

Παρουσίαση για ενήλικες με θέμα «Γιορτές της αρχαίας Αττικής»

Ένα ευχάριστο διάλειμμα στη ζωή των αρχαίων, που τους έφερναν κοντά, διαμορφώνοντας την ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε περιοχής, ήταν το πλήθος μικρών και μεγάλων γιορτών της αρχαιότητας, αφορμές συχνά για προσευχές, πομπές, προσφορές, χορούς, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ διαγωνισμούς και φαγοπότι. Με βάση τα εκθέματα του Μουσείου, οι επισκέπτες μπορούν να συζητήσουν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές για τη μορφή σημαντικών γιορτών και τη σχέση τους με τις εποχές του χρόνου και με ιδιαίτερες στιγμές της ανθρώπινης ζωής. Ημέρες παρουσίασης: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου & Σάββατο 28 Δεκεμβρίου. Ώρες παρουσίασης: 12:30 μ.μ. & 6:00 μ.μ. Συμμετοχή: Έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής με το εισιτήριο ημέρας στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.

Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το Μουσείο θα καλωσορίσει για πρώτη φορά το Μουσικό Σχολείου Ιλίου με γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από την Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων στον χώρο του ισογείου. Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γιορτινές μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών (ΑΣΔΥΣ), υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Λοχαγού Μιχαήλ Χασούρη, στο ισόγειο του Μουσείου.

Το γούρι για το 2014

Φέτος το γούρι είναι κάτι ασυνήθιστο, το φίδι, που όμως για τους αρχαίους είχε μια ιδιαίτερα θετική σημασία: Ήταν ο φύλακας του Ερεχθείου στην Ακρόπολη, ο θεός Δίας Μειλίχιος που αγαπούσε τους ανθρώπους και τους χάριζε πλούτη, αλλά και ο θεραπευτικός συνοδός του Ασκληπιού. Ένα τέτοιο «καλό φίδι» απεικονίζεται στην εντυπωσιακή στήλη του Σίλωνα του 4ου αι. π.Χ., από τη νότια πλαγιά της Ακρόπολης.

Οικογενειακά σακίδια

Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από τα θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια που διατίθενται είτε στο Γραφείο Πληροφοριών ως δωρεάν δανειστικά σακίδια, είτε στα πωλητήρια.

Το Μουσείο, όπως κάθε χρόνο, θα παραμείνει κλειστό 25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/617938/plousio-eortastiko-programma-apo-to-mouseio-tis-akropolis/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *