Αεροδρόμιο Αεροδρόμιο αστυνομία ΒΟΛΟΣ Έκλεισαν τον γνωστότερο ραδιοφωνικό σταθμό της Σομαλίας

ΒΟΛΟΣ Αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του το «Radio Shabelle», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΟΛΟΣ ο γνωστότερος ραδιοφωνικός σταθμός της Σομαλίας……

Έκλεισαν τον γνωστότερο ραδιοφωνικό σταθμό της Σομαλίας ΒΟΛΟΣ Το «Radio Shabelle» είχε λάβει το 2010 το βραβείο ελευθερίας του Τύπου

Αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του το «Radio Shabelle», ο γνωστότερος ραδιοφωνικός σταθμός της Σομαλίας, μετά την έφοδο που έκαναν στις εγκαταστάσεις του οι δυνάμεις ασφαλείας.

Οι αρχές κατηγορούν το σταθμό ότι έχει καταλάβει παράνομα ένα κρατικό κτίριο, όπως ανέφεραν ΑστυνομίαΑστυνομίας.

Βαριά οπλισμένοι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας περικύκλωσαν το κτίριο, κοντά στο αεροδρόμιο της σομαλικής πρωτεύουσας, και συνέλαβαν δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΟΛΟΣ τέσσερις ημέρες αφού το υπουργείο Εσωτερικών διέταξε την διεύθυνση του σταθμού να το εγκαταλείψει.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το κτίριο, ντετεκτιβ βολος το οποίο το Radio Shabelle χρησιμοποιεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανήκει στο κράτος.

«Εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού αναγκάστηκαν να μπουν σε ένα φορτηγό. Τους μετέφεραν στο τμήμα ποινικών ερευνών», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΟΛΟΣ είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Οσμάν Αγιανλέ.

Δημοσιογράφοι του σταθμού μετέδιδαν ζωντανά λεπτομέρειες για την έφοδο αυτή ωσότου διακόπηκε η μετάδοση, πρόσθεσαν ΑστυνομίαΑστυνομίας.

«Η διεύθυνση του Radio Shabelle αγνόησε και απέρριψε την επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών που την διάτασσε να αποχωρήσει από το κυβερνητικό κτίριο», δήλωσε ο Αλ ΑστυνομίαΑστυνομίας, σημειώνοντας ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός παρέμενε «παράνομα επί πολλά χρόνια» σε αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΟΛΟΣ η επιδρομή και το κλείσιμο του σταθμού «δεν έχει καμιά σχέση με την τρέχουσα δραστηριότητα του Radio Shabelle». «Τους δώσαμε χρόνο για να φύγουν και αρνήθηκαν, για αυτό το λόγο έγινε η επιδρ ΑστυνομίαΑστυνομίας.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός από την πλευρά του όπως αναφέρει το ΑΠΕ, υποστήριξε ότι χρησιμοποιεί το κτίριο εντελώς νόμιμα: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΟΛΟΣ όπως ανέφερε η διεύθυνσή του, έχει συνάψει σχετική συμφωνία με το υπουργείο Μεταφορών. Το κτίριο ανήκε σε μια σομαλική αεροπορική εταιρία πριν από το χάος που ξέσπασε με την πτώση του προέδρου Σιάντ Μπαρέ το 1991.

Την Παρασκευή ο ραδιοφωνικός σταθμός είχε αναρτήσει μια ανακοίνωση στον ιστότοπό του τονίζοντας ότι προσέφυγε στο Ανώτατο δικαστήριο το οποίο όμως την απέρριψε, όπως είχε συνέβη και με την προσφυγή του σε περιφερειακό δικαστήριο. «Κατόπιν αυτού αποφασίσαμε να παραμείνουμε στο κτίριο και να αντισταθούμε σε αυτή την εντολή, προτιμούμε να πεθάνουμε στο κτίριο αντί να πεθάνουμε έξω».

Η διεύθυνση του σταθμού εξήγησε ότι θέλει να συνεχίσει να έχει τις εγκαταστάσεις του στο κτίριο αυτό για λόγους ασφαλείας, αφού βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

Η Σομαλία είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους δημοσιογράφους. Δεκαοκτώ επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, περιλαμβανομένων τουλάχιστον τεσσάρων εργαζόμενων στο Radio Shabelle, δολοφονήθηκαν στη χώρα αυτή το 2012, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), ενώ πάνω από 50 έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία έξι χρόνια.

Τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ έχουν δολοφονηθεί φέτος.

Οι φόνοι δημοσιογράφων συνήθως αποδίδονται στους μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ, ντετεκτιβ βολος η οποία πολεμάει εναντίον της υποστηριζόμενης από την διεθνή κοινότητα κυβέρνησης, ντετεκτιβ βολος αλλά ορισμένοι συνδέονται με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ανάμεσα σε διάφορες ομάδες και φυλές που διαθέτουν εξουσία.

Το Radio Shabelle, ένα από τα μέσα ενημέρωσης που είναι από τα πιο προβεβλημένα στη χώρα και δέχεται διαρκώς απειλές από ισλαμιστικές ομάδες, είχε λάβει το 2010 το βραβείο ελευθερίας του Τύπου που απονέμει κάθε χρόνο η οργάνωση RSF.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΒΟΛΟΣ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο

Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν

Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.

<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

&amp;amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;amp;gt;

Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/600660/ekleisan-ton-gnostotero-radiofoniko-stathmo-tis-somalias/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *