αδέσποτα Πέλλας Γιαννιτσών ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Μέριμνα για τη διαχείριση των αδέσποτων στην Πέλλα

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Ο Δήμος Πέλλας προχωρά σε δράσεις για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού νομοθετικού πλαισίου……

Μέριμνα για τη διαχείριση των αδέσποτων στην Πέλλα ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Έγιναν 36 υιοθεσίες και τοποθετήθηκαν ηλεκτρονικά τσιπ σε 250 ζώα

Ο Δήμος Πέλλας προχωρά σε δράσεις για τη φροντίδα των αδέ σποτων ζώων στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τον τελευταίο χρόνο έγιναν αντιλυσσικοί εμβολιασμοί, δικηγοροι βολος σ ΤΕΙρώσεις, δικηγοροι βολος αποπαρασιτώσεις και τοποθετήσεις ηλεκτρονικών τσιπ σε 250 αδέ σποτα ζώα ενώ αντιμετωπίστηκαν πάνω από 80 περιστατικά ασθένειας ή ατυχήματος. Έγιναν, επίσης, 36 υιοθεσίες και δημιουργήθηκε δίκτυο πολιτών που συμβάλλουν καθημερινά στη διαχείριση των αδέ σποτων σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζωόφιλων Γιαννιτσών.

Επιπλέον συγκροτήθηκε πενταμελής επιτ ροπή για την παρακολούθηση και εφαρμογή του σχετικού προγράμματος, έχουν συναφθεί συμβάσεις με τρεις ιδιώτες κτηνιάτρους και δημιουργείται πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία δημοτικού ιατρείου και καταφυγίου μικρών ζώων.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Σε ισχύ χωρίς επιφυλάξεις ο νόμος για τα αδέ σποτα στη Ρουμανία

Αν σε διάστημα 14 ημερών από την περισυλλογή ενός σκύλου, δεν τον αναζητήσει κανείς, θα θανατώνεται!

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου δήλωσε ότι θα θέσει σε ισχύ χωρίς επιφυλάξεις το νόμο για τα αδέ σποτα σκυλιά, υπό τη μορφή που υιοθετήθηκε από τη Βουλή.

«Θα θέσω σε ισχύ το νόμο για τα αδέ σποτα σκυλιά χωρίς επιφυλάξεις. Νομίζω ότι είναι αυτό που πρέπει να γίνει. Εφ’ όσον φέρουμε τον πληθυσμό των σκύλων σε ένα λογικό ποσοστό, Δικηγοροι δημου βολου μπορούμε να σκεφθούμε έναν άλλο τρόπο. Αλλά τώρα αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά, δικηγοροι διαζυγιων βολος τους ηλικιωμένους, δικηγοροι βολοσ τους πολίτες γενικά» ανέφερε ο πρόεδρος της Ρουμανίας.

Στις 10 Σεπ Τεμβρίου υιοθετήθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχέδιο νόμου για τους αδέ σποτους σκύλους.

Ο νόμος προβλέπει ότι σε διάστημα 14 ημερών από την περισυλλογή ενός σκύλου, δικηγοροι βολου αν δεν τον αναζητά κανείς ή δεν υιοθετείται τότε η τοπική αρχή μπορεί να αποφασίζει την ευθανασία ή την παράταση της παραμονής σε καταφύγιο εφ΄όσον υπάρχουν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι.

Στις 25 Σεπ Τεμβρίου το Συνταγματικό δικαστήριο θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου μετά από προσφυγή 29 γερουσιαστών. Οι γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι ο νόμος διαφέρει ως προς το περιεχόμενο από το νόμο που υιοθέτησε η Ρουμανική Γερουσία στις 12 Μαρτίου

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ Διακινούσε ναρκωτικά στην Πέλλα

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην κατοικία και στο αγρόκτημα 41χρονου, όπου βρήκαν κρυμμένες συσκευασίες με συνολικά 766 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και σπόρους

Η σύλληψη ενός 33χρονου στην τοπική κοινότητα Σταυροδρόμι Πέλλας, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δύο συσκευασίες με 7,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Έδεσσας στον εντοπισμό του προμηθευτή του που ήταν συγχωριανός του.

Αμέσως μετά, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στην κατοικία και σε ένα αγρόκτημα του 41χρονου, όπου βρήκαν κρυμμένες συσκευασίες με συνολικά 766 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τα οποία ήταν έτοιμος να διακινήσει σε χρήστες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή. Μαζί, κατέσχεσαν και 60 σπόρους κάνναβης που ο δράστης προόριζε για καλλιέργεια.

Ο 41χρονος οδηγήθηκε μαζί με τον 33χρονο «πελάτη» του στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών που τους άσκησε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ ενώ στον προμηθευτή απαγγέλθηκε κατηγορία και για παράνομη οπλοκατοχή καθώς στο σπίτι του  βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο του οποίου η άδεια είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ

source: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΟΛΟΣ http://www.newsbeast.gr/greece/fakelos-adespota/arthro/554121/merimna-gia-ti-diaheirisi-ton-adespoton-stin-pella/
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΒΟΛΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *