Έλληνες Έλληνες Ελλάδα ΒΟΛΟΣ Υποτροφίες σε 25 έλληνες φοιτητές για το Clinton Global Initiative από τη Γιάννα Αγγελοπούλου

ΒΟΛΟΣ «Πιστεύω σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ξαναβρούν το νήμα εκείνου που ζήσαμε πριν 10 χρόνια» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου…”

Υποτροφίες σε 25 έλληνες φοιτητές για το Clinton Global Initiative από τη Γιάννα Αγγελοπούλου ΒΟΛΟΣ

«Πιστεύω σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ξαναβρούν το νήμα εκείνου που ζήσαμε πριν 10 χρόνια» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου

Μέχρι και 25 Έλληνες φοιτητές, ώστε να συμμετάσχουν πλήρως στο Clinton Global Initiative University (CGIU) το 2014 θα στηρίξει η Γιάννα Αγγελοπούλου, όπως ανακοίνωσε στην ετήσια σύνοδο του ιδρύματος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.

«Πιστεύω σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να ξαναβρούν το νήμα εκείνου που ζήσαμε πριν 10 χρόνια, το πνεύμα που είχα δει την εποχή της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων» είπε η κυρία Αγγελοπούλου, κατά τη Συζήτηση για την Παγκόσμια Κινητοποίηση των Νέων του CGI. Στην συζήτηση αυτή μετείχαν και η Chelsea Clinton, ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Muhtar Kent και ο διευθύνων Σύμβουλος της Cisco John Chambers. Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Piers Morgan του CNN.

Σχετικά με τους μέχρι και 25 φοιτητές, που θα στηρίξει την συμμετοχή τους στις εργασίες του CGIU του 2014, η Γιάννα Αγγελοπούλου ανέφερε: «Θα στηρίξω οικονομικά τα σχέδιά τους που θα εφαρμόσουν στην Ελλάδα, ώστε να λειτουργήσουν ως παραδείγματα του τι μπορεί να επιτευχθεί με την αποφασιστικότητα και την ελπίδα που φέρουν».

Το 2013, το πρόγραμμα υποτροφιών της Γιάννας Αγγελοπούλου κάλεσε νέους φοιτητές στην Ελλάδα να υποβάλλουν προτάσεις δράσης στο πλαίσιο του CGIU. Από ένα σύνολο περίπου 200 φοιτητών που προσήλθαν με προτάσεις, με την βοήθεια Επιτ ροπής διακεκριμένων πανεπιστημιακών επελέγησαν 12 φοιτητές οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες του CGIU στο St.Louis, του Missouri. Στην συνέχεια, στηρίχθηκαν οικονομικά σχέδιά τους, που ήδη εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Ένας από τους φοιτητές ανέπτυξε ανοιχτή βάση δεδομένων – την μεγαλύτερη διεθνώς – για δωρεάν ευκαιρίες των νέων. Μια φοιτήτρια βοήθησε την αύξηση της παραγωγικότητας σε αγροτικές καλλιέργειες με χαρτογράφηση βάσει GPS και δοκιμές του εδάφους. Ένας άλλος, ανέπτυξε σχέδια δωρεάν διανομής εκατοντάδων μερίδων φαγητού που περισσεύουν από εστιατόρια και δημόσιους φορείς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Οι φοιτητές αυτοί φέρνουν το πνεύμα προσφοράς, το οποίο καλλιεργεί το CGI, στην Ελλάδα», εξηγεί η Γιάννα Αγγελοπούλου. «Περιμένω με αδημονία να δω τι θα προτείνουν και τι θα προσφέρουν οι υποψήφιοι αυτής της χρονιάς».

Η Clinton Global Initiative αποτελεί διοργάνωση του Ιδρύματος Bill, Hillary και Chelsea Clinton, που συγκαλεί κάθε χρόνο ηγετικές προσωπικότητες απ’ όλον τον κόσμο, ώστε να διαμορφώσουν και να υλοποιούν καινοτόμες λύσεις για τις πιο σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχής.

ΒΟΛΟΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει. ΒΟΛΟΣ Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου

Με τίτλο “Βρεχει στην

Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των

Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,

Ηλία Βαμβακούση και τους  Pop Eye.

Με  την πολυαναμενόμενη συναυλία

του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το

Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,

οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος

πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο

Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος ‘Ελληνας

συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον

υπέροχο κήπο του, για να παρουσιάσει

μια νέα προσέγγιση του έργου του “Η

Εκδίκηση της Γυφτιάς”, έργο σταθμό στην

ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ

και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική

αυτή συναυλία, Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος το δικό τους χρώμα θα

προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη

που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,

αλλά και κάποια που θα ακουστούν για

πρώτη φορά σε συναυλία.

 

Η βραδιά έχει τον τίτλο

‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα

ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της

Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’

ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους

του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην

ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος

κυκλοφορίας 1978, ΚΝΕ εταιρία παρ αγωγής η

Λύρα του Νίκου Πατσιφά, η μουσική του

Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη

Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση

Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος

Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία

Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).

Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης

Κυριτσόπουλος.

 

Τα τραγούδια που θα

ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:

Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, Αέρας της

Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω

τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, αυτοαπασχολούμενοι Καστριτσιάνικο,

Ερωτικό, Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Κων. Μαραβέγιας Τα ρόδα

του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, Σαν μια

ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, Στη

ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική

Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, Κανείς εδώ

δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης

στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, κρούσμα Στην αρχή

των τραγουδιών, Συνεργεία, Πυροσβεστική. Χαβαλεδιάρικο,

Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,

Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Τρελή κι

αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.

 

Την ορχήστρα αποτελούν οι

μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),

Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), βολωνάκι Γιώργος

Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος

Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)

και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)

Την επιμέλεια 

της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης

Μπουζάνης και ο  Γιώργος Διαμαντόπουλος

 

 

Προπώλησηεισιτηρίων: €10,00.

Πώληση εισιτηρίων

κατά την είσοδο την ημέρα της 

συναυλίας: €12,00

ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/world/article/314367/upotrofies-se-25-ellines-foitites-gia-to-clinton-global-initiative-apo-ti-gianna-aggelopoulou/
ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *