έλεγχο έλεγχο κατάθλιψη ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ – Υγεία – Τα μωρά μπορεί να «κολλήσουν» κατάθλιψη στη μήτρα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Υγεία – Τα μωρά μπορεί να «κολλήσουν» κατάθλιψη στη μήτρα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Οι έγκυοι που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να την μεταδώσουν στα αγέννητα μωρά τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως αποκαλύπ ΤΕΙ, αυτό οφείλεται σε αλλαγές που συμβαίνουν στην αμυγδαλή του εγκεφάλου – μία δομή που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των συναισθημάτων και του στρες, και η οποία σχετίζεται με τις αγχώδεις διαταραχές.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι δεν είναι απίθανο ένα πολύ μικρό παιδί να έχει κατάθλιψη, αλλά έως τώρα δεν ήταν γνωστό πότε αρχίζουν οι αλλαγές που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτήν.

Επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης ζήτησαν από 157 μέλλουσες μητέρες στην 26η εβδομάδα της κυήσεως να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια αξιολόγησης της ψυχικής τους διάθεσης.

Μέσα σε δύο εβδομάδες από τη γέννησή τους, τα μωρά τους υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να ελεγχθεί η δομή του.

Όπως έδειξαν οι μαγνητικές, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το επίπεδο της κατάθλιψης της μητέρας δεν επηρέαζε τον όγκο του εγκεφάλου των μωρών.

Ωστόσο, τα βρέφη των μητέρων με την εντονότερη κατάθλιψη είχαν μειωμένη «δομική συνδεσιμότητα» στο δεξιό τμήμα της αμυγδαλής.

Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η μη φυσιολογική λειτουργία της αμυγδαλής της μητέρας μεταδίδεται στο έμβρυο που κυοφορεί.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το ιστορικό μητρικής κατάθλιψης μπορεί να καταστήσει τα παιδιά επιρρεπή στα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος της επιθεωρήσεως «Biological Psychiatry», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενισχύει την άποψη ότι οι παρεμβάσεις αντιμετώπισης της κατάθλιψης της μητέρας πρέπει να αρχίζουν νωρίς στην εγκυμοσύνη και όχι μετά τη γέννηση των βρεφών.

«Η γνώση ότι η κατάθλιψη της μητέρας μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού της είναι πολύ ανησυχητική», σχολίασε ο διευθυντής σύνταξης του «Biological Psychiatry» δρ Τζων Κρύσταλ, καθηγητής Ψυχιατρικής & Νευροβιολογίας και επικεφαλής του Τμήματος Ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Γέιλ.

«Τα καλά νέα είναι ότι ο κίνδυνος αυτός ίσως μπορεί να ελαττωθεί με συστηματική αξιολόγηση των εγκύων για κατάθλιψη και έναρξη αποτελεσματικής θεραπείας», πρόσθεσε.

Πηγή: tanea.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Τούρκος σκότωσε Βρετανίδα και τραυμάτισε μέλη της οικογένειάς της

Η άτυχη Catherine Bury που έμενε στη Βρετανία είχε πάει για διακοπές στη βίλα που διατηρούσε σε τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας βρετανικής οικογένειας στην Τουρκία. Η 56χρονη Catherine Bury είχε πάει στη βίλα της στο τουριστικό θέρετρο Dalyan για να γιορτάσει τα 56α γενέθλιά της. Ο κηπουρός του σπιτιού όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Αφού πυροβόλησε τον 24χρονο γιο της Alex στο πόδι και την 87χρονη μητέρα της Cecille στην πλάτη η άτυχη Catherine Bury για να γλιτώσει από τα πυρά κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ο μανιακός κηπουρός «γάζωσε» κυριολεκτικά την πόρτα με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή.

Ο κηπουρός γνωστός με τα αρχικά V.A. συνελήφθη από την Αστυνομία και οδήγηθε στον εισαγγέλεα. Σύμφωνα με γείτονες ο κηπουρός και η Catherine Bury είχαν τσακωθεί την περασμένη Παρασκευή και ο άνδρας την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Η γυναίκα που έδωσε βάση στις απειλές πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Ο V.A. συνελήφθη, κρατήθηκε τη νύχτα αλλά οι αστυνομικοί την επόμενη ημέρα έκριναν ότι έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τότε ο άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στην βίλα της οικογένειας με σκοπό να σκοτώσει. Σύμφωνα με γείτονες και συγγενείς η οικογένεια δεν προκαλούσε ποτέ, ήταν αγαπητή. Μάλιστα οι συγγενείς της Bury είχαν πάει νωρίτερα στη βίλα και την είχαν στολίσει με μπαλόνια.

πηγή: dailymail

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=281704&catID=19
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *