άντρας Πάλη notebook κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Διέρρευσε το ημερολόγιο κρατουμένου του Γκουαντάναμο

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Τα απόρρητα ημερολόγια ενός από τους πλέον γνωστούς κρατουμένους του ζοφερού Γκουαντάναμο, του άντρα που οι αμερικανικές Αρχές επιχειρούσαν να συνδέσουν όσο κανέναν με την αλ-Κάιντα……

Διέρρευσε το ημερολόγιο κρατουμένου του Γκουαντάναμο κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Ο Abu Zubaydah, η αλ-Κάιντα και ο αμερικανικός «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» αποκαλύπτονται…

Τα απόρρητα ημερολόγια ενός από τους πλέον γνωστούς κρατουμένους του ζοφερού Γκουαντάναμο, του άντρα που οι αμερικανικές Αρχές επιχειρούσαν να συνδέσουν όσο κανέναν με την αλ-Κάιντα, δεν είναι πια αποκλειστικά στην κατοχή της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ήδη από τα χρόνια της δια κυβέρνηση Μπους οι ανακριτές προσπαθούσαν να αποσπάσουν την ομολογία του Abu Zubaydah για τη φερόμενη εμπλοκή του στα ανώτερα κλιμάκια της τρομοκρατικής οργάνωσης, κάνοντάς τον κύριο στόχο του ανένδοτου «Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» που έχει κηρύξει η Αμερική στους λογής εχθρούς της.

Το Al Jazeera America κατέχει πλέον την επίσημη αγγλική μετάφραση των ημερολογίων του κρατουμένου, που είχε διατάξει η αμερικανική κυβέρνηση, τα οποία εκτείνονται χρονικά σε μια περίοδο περισσότερων από 10 χρόνων, από την εποχή δηλαδή που ο Abu Zubaydah ήταν σπουδαστής μέχρι και λίγες μόνο μέρες πριν από τη σύλληψή του τον Μάρτιο του 2002 στο Πακιστάν.

Το αμερικανικό Al Jazeera ισχυρίζεται πλέον ότι θα δημοσιεύσει εκτενώς τα καταγεγραμμένα στους 6 τόμους του ημερολογίου του Zubaydah, με το πρώτο άρθρο να έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Το ημερολόγιο του κρατουμένου έχει χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από τις αμερικανικές Αρχές για την κράτηση αρκετών φυλακισμένων στο Γκουντάναμο, δεν είχε όμως δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, παρά τις εκστρατείες του Τύπου και ειδικών αναλυτών για την απελευθέρωση του ντοκουμέντου από την κηδεμονία της κυβέρνησης.

Το αμερικανικό Al Jazeera, με έδρα τη Νέα Υόρκη, απέσ ΤΕΙλε ειδικό απεσταλμένο του στο Λος Άντζελες για να παραλάβει προσωπικά το ημερολόγιο από τον δημοσιογράφο Jason Leopold, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το απόρρητο ντοκουμέντο περιήλθε στην κατοχή του από πρώην αμερικανό πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών.

Οι έξι τόμοι του ημερολογίου του Abu Zubaydah, τον οποίο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ονομάσει Νο 3 της αλ-Κάιντα, τον συνέλαβαν τον 2002 και τον υπέβαλαν σε τεχνητό πνιγμό 83 φορές κατά τον πρώτο μήνα της κράτησής του στο διαβόητο Γκουαντάναμο (και σε άλλες βέβαια «ανακριτικές τεχνικές», βλέπε βασανιστήρια), παρέχουν ένα πλήρες προφίλ του άντρα: καταγράφουν καρέ-καρέ την προσωπική του πάλη με το νόημα της τζιχάντ, τη θέση του στην παλαιστινιακή δια σπορά, τον καιρό που πέρασε σε στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών και τις περιπέ ΤΕΙές του για αν θα ενταχθεί ή όχι στην τρομοκρατική οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, αλλά και τι συνέβη φυσικά αφού προσχώρησε στις τάξεις της αλ Κάιντα.

Ο Abu Zubaydah ακολούθησε τελικά τον μπιν Λάντεν το 1993, σε μια εποχή δηλαδή που οι ΗΠΑ είχαν μόλις αρχίσει να παίρνουν μυρωδιά τον ηγέτη των σκληροπυρηνικών μουτζαχεντίν. Γι’ αυτό και το ημερολόγιό του είχε εκτιμηθεί ως «θησαυρός» από την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς ο μαχητής κρατούσε λεπτομερή μητρώα της δράσης του αλλά και όσων γνώρισε στους κόλπους της οργάνωσης. Η μακρά λίστα του περιλαμβάνει τον Ayman Al-Zawahiri, κατασκευη eshop τον τωρινό ηγέτη της αλ Κάιντα, τον Ramzi Yousef, τον βομβιστή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου το 1993, τον Mohammed Atef, τον στρατιωτικό ηγέτη της οργάνωσης, τον Mullah Omar, τον πνευματικό ταγό των Ταλιμπάν αλλά και τον ίδιο τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Κι όταν τελικά συνελήφθη σε καταφύγιο του Πακιστάν τον Μάρτιο του 2002, ο υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου Ari Fleischer αναγνώρισε στο πρόσωπο του Abu Zubaydah «τον κεντρικό μοχλό της οργάνωσης σε επίπεδο στρατολόγησης, τον βασικό σχεδιαστή των επιχειρήσεων και το μέλος του κλειστού κύκλου του Οσάμα μπιν Λάντεν».

«Την άλλη μέρα τσακώσαμε έναν άντρα επ ονόματι Abu Zubydah», έλεγε ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους σε συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Κονέκτικατ τον Απρίλιο του 2002, «είναι ένα από τα κορυφαία επιχειρησιακά στελέχη που συνωμοτούσαν και σχεδίαζαν να φέρουν τον θάνατο και την καταστροφή στις ΗΠΑ», για να καταλήξει: «Δεν συνωμοτεί ούτε σχεδιάζει πια. Είναι ακριβώς εκεί όπου ανήκει», υπονοώντας φυσικά το κέντρο κράτησης στον Κόλπο του Γκουντάναμο.

Και βέβαια, παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι της δια κυβέρνησης Μπους παραδέχτηκαν αρχικά ότι ο Abu Zubaydah είχε υποβληθεί σε ελάχιστα(!) βασανιστήρια («ανακριτικές τεχνικές» το λένε κομψά), κατασκευη eshop τα οποία συνετέλεσαν στην αποκάλυψη πληροφοριών που οδήγησαν στη σύλληψη και άλλων τρομοκρατών, αποδείχθηκε αργότερα ότι ο άντρας είχε υποβληθεί σε τεχνητό πνιγμό 83 φορές μέσα στον πρώτο μήνα του στο κολαστήριο της Κούβας!

Μέσα σε λίγα χρόνια ωστόσο, η κυβέρνηση Μπους άρχισε να υποβαθμίζει τον ρόλο του Abu Zubaydah στην ιεραρχία της αλ Κάιντα και από «μεγάλο κεφάλι» της οργάνωσης έγινε απλώς ο άνθρωπος που λειτουργούσε το κρησφύγετο στο Πακιστάν.

«Ο Zubaydah ήταν απλός μεσάζοντας, ένας ασήμαντος άνθρωπος που έφερνε προσωπικά αντικείμενα, κατασκευη eshop δεν είχε τίποτα το “επιχειρησιακό” στην ατζέντα του», έγραφε ο Ron Suskind στο βιβλίο του «The One Percent Doctrine» το 2006.

Παρά ταύτα, ο Abu Zubaydah παραμένει σε περιορισμό στο στρατόπεδο του Γκουαντάναμο, χωρίς να έχει φυσικά κατηγορηθεί για κάποιο από τα εγκλήματα που του είχαν αποδοθεί αρχικά από τις αμερικανικές προσδοκίες. Για τον ίδιο, η απώλεια των ημερολογίων του, όπως και των τριών ακόμα τόμων που έγραψε όταν βρισκόταν στα χέρια της CIA, είναι εξίσου βασανιστική όσο και ο τεχνητός πνιγμός.

Και για το τέλος, κατασκευη eshop ακολουθεί ένα απόσπασμα από τα ημερολόγιά του, που μέλλει να αποδειχθεί από τη δημοσίευσή τους αν είναι πράγματι έτσι: «τα ημερολόγιά μου μπορούν να αντικρούσουν τις κατηγορίες εναντίον μου και να δείξουν ότι είμαι προσωπικά αντίθετος με το είδος των πράξεων που διαπράχθηκαν»…

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, κατασκευη eshop στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, κατασκευη eshop απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites

source: κατασκευη eshop http://www.newsbeast.gr/world/arthro/606081/dierreuse-to-imerologio-kratoumenou-tou-gouadanamo-/
κατασκευη ιστοσελιδων κατασκευη eshop κατασκευη sites…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *