άνοιξη έλεγχο ΔΝΤ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βρέθηκαν 1.500 πίνακες μυθικής αξίας που είχαν κατασχεθεί από τους Ναζί

ποσο κοστιζει ενας ντετεκτιβ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ιδιωτικοι ντετεκτιβ ιδιωτικοι ντετεκτιβ ξανθη κοστοσ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ντετέκτιβ Ιωαννίνων Τα έργα ιδιωτικοι ντετεκτιβ αθηνα βρίσκονται ιδιωτικοι ντετεκτιβ αγρινιο τώρα σε ιδιωτικοσ ντεντεκτιβ θυρίδες ασφαλείας των τελωνειακών αρχών του ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μονάχου…”

Βρέθηκαν 1.500 πίνακες μυθικής αξίας που είχαν κατασχεθεί από τους Ναζί ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Τα έργα βρίσκονται τώρα σε θυρίδες ασφαλείας των τελωνειακών αρχών του Μονάχου

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 1.500 έργα τέχνης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διαμέρισμα του Μονάχου, τα οποία κατά πάσαν πιθανότητα είχαν κλέψει οι ναζί από Εβραίους συλλέκτες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αξία τους ξεπερνά το ένα δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus οι γερμανικές αρχές ανακάλυψαν πριν από περίπου δυο χρόνια σε έναν έλεγχο ρουτίνας 1.500 έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων πίνακες που φέρουν τις υπογραφές του Πάμπλο Πικάσσο, του Ανρί Ματίς, του Μαρκ Σαγκάλ, του Μαξ Μπέκμαν και του Μαξ Λίμπερμαν.

Πρόκειται πιθανότατα για έργα, τα οποία είχαν κλέψει οι ναζί από εβραίους συλλέκτες ή τα οποία είχαν κατασχέσει ως «εκφυλισμένη τέχνη». Οι ναζί είχαν κατασχέσει από γερμανικά μουσεία 650 έργα μοντέρνας τέχνης και τα είχαν εκθέσει το 1937 στο Μόναχο ως δείγματα “εκφυλισμένης τέχνης” που δεν ανταποκρινόταν στα καλλιτεχνικά ιδεώδη του εθνικοσοσιαλισμού. Όπως αναφέρει ένας από τους δημοσιογράφους του Focus που αποκάλυψαν το θέμα:

«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται ως επί το πλείστον για 1.500 έργα των κλασσικών μοντέρνων. Έργα σχεδόν όλων των επώνυμων καλλιτεχνών εκείνης της εποχής που ήταν αποθηκευμένα σε αυτό το διαμέρισμα στο Σβάμπινγκεν του Μονάχου, σε συρτάρια, σε αυτοσχέδιες βιβλιοθήκες και τα οποία ήταν κρυμμένα στο διαμέρισμα αυτό επί δεκαετίες».

Ο θησαυρός ανακαλύφθηκε τυχαία σε έλεγχο ρουτίνας την άνοιξη του 2011. Λίγους μήνες νωρίτερα ο 80χρονος Κορνέλιους Γκούρλιτ είχε υποπέσει στην αντίληψη των τελωνειακών αρχών, όταν ταξιδεύοντας από την Ελβετία προς το Μόναχο βρέθηκε να έχει πάνω του αρκετά μετρητά. Ακολούθησε η έφοδος των αρχών στο διαμέρισμά του με την υποψία της φοροδιαφυγής, όπου και ανακαλύφθηκε ο θησαυρός που έκρυβε.

Στο ένα δισ. η αξία των έργων

Οι αρχές ωστόσο προτίμησαν να μην δημοσιοποιήσουν το θέμα. Μέχρι τη στιγμή που στοιχεία της υπόθεσης διέρρευσαν στο Focus. Η έρευνα όμως ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη, καθώς οι αρχές δεν ήταν συνεργάσιμες, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο 80χρονος ανήκει σε γνωστή οικογένεια εμπόρων τέχνης. Ο πατέρας του, Χίλν Τεμπραντ, φέρεται να είχε αγοράσει τους συγκεκριμένους πίνακες τις δεκαετίες του 1930 και 1940. Μετά τον πόλεμο είχε ισχυριστεί ότι τα έργα καταστράφηκαν κατά τον βομβαρδισμό της Δρέσδης.

Τα 1.500 έργα βρίσκονται τώρα σε θυρίδες ασφαλείας των τελωνειακών αρχών του Μονάχου. Η ιστορικός τέχνης Μάικε Χόφμαν έχει επιφορτιστεί με το έργο εξακρίβωσης της προέλευσης αλλά και της αξίας των ευρημάτων. Το περιοδικό Focus υποστηρίζει ότι η αξία τους ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η Αποκαθήλωση του Μαξ Μπέκμαν είχε χαρακτηριστεί από τους ναζί εκφυλισμένη τέχνη. Η “Αποκαθήλωση” του Μαξ Μπέκμαν είχε χαρακτηριστεί από τους ναζί “εκφυλισμένη τέχνη”.

Όπως σχολιάζει ο ειδικός σε θέματα τέχνης της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας Βίλχελμ Βάρνινγκ: «Οι πίνακες είναι ανεκτίμητης αξίας εάν δεν είναι αντίγραφα, κάτι το οποίο προσωπικά δεν πιστεύω. Είναι ανεκτίμητης αξίας γιατί οι τιμές καθορίζονται από την αγορά τέχνης και εκεί τα έργα της ‘εκφυλισμένης τέχνης’, εφόσον είναι καλά, και από ότι φαίνεται είναι όντως, πετυχαίνουν απίστευτες τιμές».

Ο 80χρονος φέρεται να πουλούσε περιστασιακά πίνακες για να ζει, όπως προέκυψε από τις έρευνες στο διαμέρισμά του. Σύμφωνα με το Focus τουλάχιστον 200 από τα έργα που βρέθηκαν αναζητούνται διεθνώς ενώ 300 βρίσκονται στη λίστα της «εκφυλισμένης τέχνης» των ναζί. Ένα από τα έργα που κατασχέθηκαν στο Μόναχο φέρεται να ανήκε στον Εβραίο συλλέκτη Πάουλ Ρόζενμπεργκ, παππού της γνωστής Γαλλίδας δημοσιογράφου και πρώην συζύγου του επί σειρά ετών διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν Αν Σενκλαίρ. Η Σενκλαίρ αγωνίζεται επί χρόνια για την επιστροφή των κλεμμένων από τους ναζί έργων τέχνης.

Πηγή: DW

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Κύπρος: Καπνογόνα αντί για βιβλία σε τσάντα μαθητή

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον 16χρονο μαθητή

Ανήλικο μαθητή Λυκείου 16 ετών αναζητεί η Αστυνομία στη Κύπρο σε σχέση με το περιεχόμενο της σχολικής του τσάντας. Σήμερα το πρωί άνοιξαν τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στη Κύπρο και η τροχαία έκανε ελέγχους σε μοτοσικλέτες στις οποίες επέβαιναν μαθητές.

Ένας από αυτούς εγκατέλειψε την μοτοσικλέτα πέταξε τη τσάντα του στο δρόμο και διέφυγε πεζός. Όταν ελέγχθηκε η τσάντα του βρέθηκαν 12 καπνογόνα. Από τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, εντοπίστηκε η ταυτότητα του μαθητή ο οποίος αναζητείται.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/world/article/325367/vrethikan-1500-pinakes-muthikis-axias-pou-eihan-katashethei-apo-tous-nazi/
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *