άνδρες ΟΤΕ ερευνητές ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – Υγεία – Το καρότο «γεννά» υγιή σπερματοζωάρια

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Υγεία – Το καρότο «γεννά» υγιή σπερματοζωάρια ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα καρότα κάνουν καλό στην όραση. Σύμφωνα με νέα μελέτη ερευνητών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ όμως, το πορτοκαλί και πλούσιο σε ίνες λαχανικό φαίνεται ότι κάνει καλό και στην ανδρική γονιμότητα καθώς ενισχύει την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Μελετώντας την επίδραση δια φόρων φρούτων και λαχανικών στην υγεία των σπερματοζωαρίων, οι αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ταπεινό καρότο συνοδευόταν από τα περισσότερα οφέλη, ενώ μετέτρεπε τα σπερματοζωάρια σε… δεινούς κολυμβητές με στόχο το ωάριο.

Το καρότο και το (δυνατό) μαστίγιο

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες ζήτησαν από 200 νεαρούς άνδρες να ακολουθήσουν διατροφικά μοντέλα που περιελάμβαναν συγκεκριμένες ομάδες φρούτων και λαχανικών, ώστε να εξετάσουν την επίδραση που αυτά είχαν στο σπέρμα τους.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι η κατανάλωση κίτρινων και τα πορτοκαλί φρούτων και λαχανικών οδηγούσε στην ενίσχυση των σπερματοζωαρίων τους. Την ενισχυτική αυτή δράση, οι ειδικοί την αποδίδουν στις χρωστικές ουσίες που ευθύνονται για το χρώμα των εν λόγω φρούτων και λαχανικών, γνωστές και ως καροτενοειδή, παρακολουθηση κινητου δωρεαν τις οποίες ο οργανισμός μετατρέπει σε ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες – όπως π.χ. η βήτα-καροτίνη, παρακολουθηση μηνυματων κινητου την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που αποτελούν υποπροϊόντα του μεταβολισμού και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στις κυτταρικές μεμβράνες και στο γενετικό υλικό.

Η γονιμότητα… «τρώγεται»

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Fertility and Sterility», η γλυκοπατάτα και το πεπόνι φάνηκε να ενισχύουν την ποσότητα και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων και το καρότο να βελτιώνει τις επιδόσεις τους κατά 6,5%-8%.

Ακόμα, βάσει των ευρημάτων, τα κοκκινωπά φρούτα και λαχανικά – με τις τομάτες στην κορυφή της κατάταξης χάρη στο ωφέλιμο για τον οργανισμό λυκοπένιο – συνδέονταν με χαμηλότερα ποσοστά σπερματοζωαρίων με ανωμαλίες στη μορφολογία τους.

«Τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μελέτη μας, υποδεικνύουν ότι τα καροτενοειδή που προέρχονται από τη διατροφή θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υγεία και την ποιότητα των σπερματοζωάριων» αναφέρουν οι επιστήμονες.

Πρόσφατες μελέτες υπογραμμίζουν ότι η διατροφή – και ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο – σχετίζεται άμεσα με το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό των προβλημάτων ανδρικής γονιμότητας. Προηγούμενη μελέτη του Χάρβαρντ μάλιστα, είχε δείξει ότι οι άνδρες που ακολουθούν διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λίπη εμφάνιζαν χαμηλότερες συγκεντρώσεις σπερματοζωαρίων καθώς και σπερματοζωάρια φτωχότερης ποιότητας, συγκριτικά με άλλους που τρέφονταν υγιεινά.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, παρακολουθηση κινητου iphone την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, παρακολουθηση κινητου παιδιου καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου

Με τίτλο “Βρεχει στην

Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των

Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,

Ηλία Βαμβακούση και τους  Pop Eye.

Με  την πολυαναμενόμενη συναυλία

του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το

Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,

οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος

πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο

Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος ‘Ελληνας

συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον

υπέροχο κήπο του, για να παρουσιάσει

μια νέα προσέγγιση του έργου του “Η

Εκδίκηση της Γυφτιάς”, έργο σταθμό στην

ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ

και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική

αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα

προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη

που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,

αλλά και κάποια που θα ακουστούν για

πρώτη φορά σε συναυλία.

 

Η βραδιά έχει τον τίτλο

‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα

ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της

Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’

ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους

του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην

ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος

κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η

Λύρα του Νίκου Πατσιφά, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση η μουσική του

Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη

Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση

Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος

Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία

Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).

Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης

Κυριτσόπουλος.

 

Τα τραγούδια που θα

ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:

Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση Αέρας της

Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω

τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, παρακολουθηση κινητου iphone Καστριτσιάνικο,

Ερωτικό, Ιλισσός, παρακολουθηση κινητου δωρεαν Φυσά βοριάς, Τα ρόδα

του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, Σαν μια

ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, Στη

ρωγμή του χρόνου, παρακολουθηση κινητου χωρις εγκατασταση Βρέχει στην Εθνική

Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, Κανείς εδώ

δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης

στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, παρακολουθηση κινητου παιδιου Στην αρχή

των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,

Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,

Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Τρελή κι

αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.

 

Την ορχήστρα αποτελούν οι

μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),

Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), Γιώργος

Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος

Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)

και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)

Την επιμέλεια 

της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης

Μπουζάνης και ο  Γιώργος Διαμαντόπουλος

 

 

Προπώλησηεισιτηρίων: €10,00.

Πώληση εισιτηρίων

κατά την είσοδο την ημέρα της 

συναυλίας: €12,00

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272768&catID=19
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *